Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Застосування та реєстрація РРО/ПРРО

Податкова інформує
11.08.2023

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон), зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048

Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України у банері https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/

ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі.

Завантажити ПРРО від ДПС можна  за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

 

ДПС пропонує до застосування безоплатне програмне рішення (ПРРО ДПС).

ПРРО ДПС розміщене на цифрових платформах та доступне для завантаження за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

ПРРО  ДПС – це зручне, безкоштовне рішення, призначене для проведення розрахункових операцій, переважно для мікро- та малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг.

 

Для використання ПРРО ДПС потрібно зробити всього три кроки.

 

Крок 1. Завантажте та встановіть програмне забезпечення ПРРО, що відповідає операційній системі вашого пристрою. Для використання вебверсії перейдіть за посиланням https://webrro.tax.gov.ua.

 

Крок 2. Переконайтесь, що ви подали через Електронний кабінет, ЄВПЕЗ такі форми:

- 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування…»;

- 1-ПРРО «Заява про реєстрацію ПРРО»;

- 5-ПРРО «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа»;

 

Крок 3. Авторизуйтесь в ПРРО ДПС за допомогою КЕП, дані щодо якого було повідомлено за формою 5-ПРРО.

 

Інформаційні матеріали та відеоуроки можна переглянути на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України у банері «Програмні РРО».

 

Зручні сервіси у мобільному – це нагальна потреба під час дії воєнного стану в країні. Сучасні та зручні застосунки від ДПС допоможуть дотримуватися вимог податкового законодавства, не обтяжуючи бізнес додатковими витратами, і захистять покупців від втрати чеків.

З повагою

Головне управління ДПС у Полтавській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше