Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Яка фінансова відповідальність передбачена для фізичної особи – підприємця

Податкова інформує
21.11.2022

Яка фінансова відповідальність передбачена для фізичної особи – підприємця, платника єдиного податку другої чи третьої групи, у разі проведення готівкових розрахункових операцій без застосування РРО чи ПРРО в умовах воєнного стану, при реалізації промислових товарів (одяг, взуття, побутова хімія)?

 

 

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області інформує, що Законом України від 15.03.2022 №2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесено зміни до п. 12 Прикінцевих положень Закону №265/95, яким визначено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Таким чином, фінансові санкції за порушення вимог Закону №265/95 передбачені статтею 17, зокрема пунктом 1 за такі порушення як непроведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи, невидача (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, при продажу не підакцизних товарів (наданні послуг та ін.) можуть бути застосовані до суб’єктів господарювання після припинення або скасування воєнного стану на території України.

 

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше