Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Диканській ДПІ відбувся тренінг щодо сплати громадянами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку з фізичних осіб

Податкова інформує
10.07.2023

Нещодавно у Диканській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся тренінг з актуальних питань адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб та земельного податку з фізичних осіб.

Начальник ДПІ Ольга Селецька зазначила, що підставою для нарахування даних податків є дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, або оригінали відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

При цьому додала, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир – 60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток –180 кв. метрів.

Також поінформала, що ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.  Отже, сума податку залежить від ставки податку, встановленої відповідною місцевою радою за місцезнаходженням кожного об’єкта нерухомості, та загальної площі таких об’єктів.

На завершення посадовиця наголосила, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів і даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше