Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спалювання сухостою

УВАГА
25.03.2024

Шановні громадяни!

Закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах!

 Дуже часто спалювання сухостою переростає у великомасштабні пожежі. Особливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика.

У населених пунктах спалювання може перерости в неконтрольоване горіння і нести загрозу знищення житлових будинків і життя людей.

У звʼязку з цим, Полтавське районне управління нагадує, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

‼️ Важливо‼️

В умовах повномасштабної війни в Україні такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

У разі виявлення займання – негайно телефонуйте «101»!

Нагадуємо, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

За самовільне спалювання, випалювання сухої рослинності або її залишків громадянина буде притягнуто за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачено штраф у розмірі від 3060 тисяч гривень до 6120 тисяч гривень.

За порушення встановлених законодавством  вимог пожежної безпеки громадянина буде притягнуто за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачено штраф у розмірі від 1700 тисяч гривень до 3400 тисяч гривень, а посадових осіб від 3400 тисяч гривень до 5100 тисяч гривень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше