Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Не несіть на кладовища штучні квіти!

Інформація
26.04.2022

Наближаються поминальні дні. За усталеною традицією мешканці та гості Диканської громади будуть віддавати шану померлим близьким і родичам покладанням до їхніх могил квітів.

Але чомусь більшість громадян воліє використовувати штучні квіти. Можливо, через те, що вони дешевші за живі, можливо, через те, що довше зберігаються. Втім, мало хто замислюється над тим, яку велику шкоду наносить ця традиція навколишньому середовищу, безпосередньо нам усім, мешканцям громади та стане майбутньою проблемою для наших нащадків.

Щоб не спричиняти накопичення старих пластикових квітів та вінків, альтернативним варіантом є взагалі не нести їх на цвинтар. Краще принести на могилу живі квіти, які ніякої шкоди довкіллю не спричиняють.

Священнослужителі уже давно виступають проти штучних квітів та вінків на кладовищах. Ця традиція поширилася на нашій території ще в радянські часи, а от у Європі вона не знайшла підтримки, бо там впродовж століть існує звичай відвідувати могили померлих з живими скромними квітами.

Вшанування пам’яті покійних має починатися не з вибору квітки, а із шанобливого ставлення до їхнього останнього пристановища.

Тому дуже просимо не використовувати штучні квіти, вінки, корзини та інші ритуальні товари, виготовлені із пластику на цвинтарях Диканської громади!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше