Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо участі Диканського комбінату комунальних підприємств в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2023року

Оголошення
15.05.2023

Шановні жителі Диканської селищної територіальної громади, Диканський комбінат комунальних підприємств бере участь в конкурсі   екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2023року. Із 18 травня 2023 року стартує голосування за подані проекти і буде тривати до 05 червня 2023року. Проект Диканського комбінату комунальних підприємств має назву «Сортуй сміття заради здорового життя!!!» та іде під номером №7.

Даний проект зорієнтований на розуміння населенням значення для здоров’я людини та навколишнього світу  дотримання сортування сміття. Особливості цього проекту полягають у придбанні сітчастих контейнерів для ПЕТ пляшок та контейнерів для збирання скла. Також у заохоченні мешканців смт. Диканька до роздільного збору сміття, адже проблема зі сміттям стоїть перед людством, мабуть, з того самого часу, як воно з’явилося на землі, і чимдалі, тим вона стає серйознішою. Тому на  сьогоднішній день  проблема  із забрудненням навколишнього середовища – одне з найважливіших і найактуальніших питань.

Впродовж багатьох років тверді побутові відходи просто звалюються на наших земельних ділянках без сортування та утилізації. Облаштування та санітарний стан наявних сміттєзвалищ часто становлять екологічну та епідемічну загрозу через вільний доступ людей і тварин. У спекотну погоду такі завали сміття можуть призвести до вибухів газу, що накопичився у тонах побутових відходів, а також до численних пожеж сміття.

Сміття в нашому селищі накопичується роками і стає причиною отруєння земель та повітря. Культура сортування відходів тільки починає зароджуватися: небайдужі громадяни вдома збирають сміття роздільно та шукають способи віддати його на переробку, але цього мало у масштабах  селища. Навіть якщо громадяни й сортують відходи – то є проблема з вивезенням його туди, де розміщені пункти прийому відсортованих відходів. Тобто  можливість здійснювати та збирати ТПВ роздільно неможливо без налагодження системи такого збору.

Метою проекту є:

- основною метою проекту є створення та  облаштування на території селища  Диканька  спеціальних місць  для  роздільного збирання ресурсоцінних твердих побутових відходів (скло, пластик) із подальшою їх реалізацією закупівельним організаціям;

- зменшити кількість загального сміття шляхом відбору типів сировини, які підлягають переробці;

- покращення якості надання послуг в галузі поводження з твердими побутовими відходами на території смт. Диканька;

- зміцнення матеріально – технічної бази комунального підприємства та збільшення надходжень за рахунок реалізації вторинної сировини;

- залучити населення до конкретних дій та виховати у свідомості громадян культуру дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

У разі  перемоги в проекті,  підприємство  тільки розпочне набирати своїх обертів у сфері сортування твердих побутових відходів, так як у рамках проекту  ми в змозі будемо придбати лише 70 сітчастих контейнерів для збору ПЕТ пляшок та 70 сітчастих контейнерів для збору скла для селища Диканька. На майбутнє плануємо започаткувати  збір сировини для вторинної переробки по всій громаді  і закупити контейнери не лише для скла та пластику, а й для збору паперу.

            Тож усих не байдужих просимо підтримати проект Диканського комбінату комунальних підприємств за №7 перейшовши по ссилці: smartregion.pl.ua, на головній сторінці  сайту вибираємо віконечко екологічні ініціативи та знаходимо проект під номером 7 (голосування розпочнеться із 18 травня 2023року). Тільки разом з Вами ми зможемо перемогти і втілити даний проект у життя!!!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше