Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем

Податкова інформує
21.04.2023

Диканська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє: перше, що повинна зробити фізична особа, яка має намір здійснювати підприємницьку діяльність, – зареєструватися як підприємець в органах державної реєстрації за місцем проживання.

Відповідно до п. 1 ст. 4 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV (зі змінами та доповненнями, за текстом – Закон № 755-IV) державна реєстрація фізичних осіб – підприємців – це засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру. 

Державна реєстрація фізичних осіб – підприємців проводиться державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) за місцем проживання фізичної особи – підприємця.

Перед державною реєстрацією необхідно визначитися з видами діяльності, які підприємець здійснюватиме, дізнатися, за яким кодом обрані види діяльності відображено у Класифікації видів економічної діяльності (КВЕД).

Коротко процес реєстрації виглядає так:
1. Обрати КВЕДи та систему оподаткування для ведення бізнес-діяльності.
2. Подати заяву на реєстрацію та перехід на єдиний податок (за необхідності).
3. Отримати виписку в ЦНАП чи за допомогою послуг онлайн-сервісу.
4. Подати в державну податкову службу (ДПС) заяву на витяг із реєстру платників ЄП протягом 10 днів після отримання виписки із ЦНАП.
5. Через 10 днів після подання отримати в ДПС готовий витяг.
6. Згенерувати електронний цифровий підпис (ЕЦП) онлайн або отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів.
7. Відкрити рахунок у будь-якому зручному для вас банку.
8. Реєстр книги обліку доходів (книги обліку доходів та витрат).

 

Диканська ДПІ Головного управління

ДПС у Полтавській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше