Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чисте повітря - безпека здоров'я

Інформація
03.06.2022

У рамках проєкту #Чисте_повітря_-_безпека_здоров’я в нашій громаді буде встановлено 12 станцій моніторингу якості зовнішнього повітря по громаді. Це означає, що кожен житель громади зможе:
➡ отримувати актуальну та динамічну інформацію про стан якості атмосферного повітря та рівень радіаційного фону;
➡ стежити за концентрацією забруднюючих речовин і токсичних газів у своєму смартфоні;
➡ реагувати на ситуацію так, щоби зберегти здоров'я своє та своїх близьких.
Цей проєкт реалізується @Відділ економічного розвитку та залучення інвестицій спільно з ГО @Зелене серце в рамках програми грантів від @Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров’я, що має на меті скорочення поширеності неінфекційних захворювань в Україні та запобігти передчасній смертності від НІЗ в Україні.
Чому це важливо для Диканської громади?
☑ Військове протистояння на території України згубно впливає на екологічний стан території України та на якість повітря. Окрім руйнування населених пунктів, уже пошкоджено безліч екологічно небезпечних промислових підприємств у результаті бойових дій.
☑ Навіть якщо ви не бачите смогу, це не означає, що повітря чисте. Життя в селі теж не гарантує легкості дихання, особливо якщо там заведено опалювати вугіллям, палити сміття, картоплиння та сухе листя.
☑ Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) констатує, що забруднення повітря призводить до збільшення захворюваності та смертності у світі. Понад 80% захворювань тією чи іншою мірою залежать від якості повітря, наприклад, забруднене повітря є причиною 40% смертей через ішемічну хворобу серця, 7% через пневмонію, 8% через інсульт, 6% через хронічне обструктивне захворювання легень, 7% через рак легень, і ще 32 передчасних смертей від неінфекційних хвороб.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше