Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Бережіть первоцвіти!

УВАГА
01.03.2023

Увага!!! Законодавство України суворо забороняє купівлю та продаж рідкісних  дикорослих рослин.

Виконавчий комітет Диканської селищної ради   звертає увагу на посилення заходів з охорони та збереження ранньоквітучих об'єктів рослинного світу та рослин занесених до Червоної книги України. До таких рослин належать проліска сибірська, проліска дволиста та занесені до Червоної книги України - шафран Гейфеля (крокус), цибуля ведмежа (черемша), підсніжник білосніжний (звичайний), підсніжник складчатий, тюльпан дібровний, брандушка різнокольорова.

Попереджаємо про заборону торгівлі первоцвітами та звертаємося до населення не купувати ранньоквітучих рослин.

За торгівлю  первоцвітами та придбання ранньоквітучих рослин  на правопорушників очікує покарання у вигляді штрафу За збір, продаж та купівлю первоцівітів передбачена адміністративна відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою громадяни, які скоїли такі дії, несуть відповідальність у вигляді штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією рослини.

При цьому аналогічні дії, вчинені щодо першоцвітів, які зростали в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн з конфіскацією рослини.

Пам’ятайте, що кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом. Бережіть природу навколо нас, бережіть первоцвіти!!!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше